Rendszerszint – Országos Közösségszervező Műhely

Rendszerszint – Országos Közösségszervező Műhely

A RendA Rendszerszint – Országos Közösségszervező Műhely a Civil Kollégium Alapítvány kezdeményezésére létrejött, közösségszervezőkből álló csoport, ami azért alakult, hogy más civilekkel együtt egyre jobb hellyé alakítsa Magyarországot az itt élők számára. A cél társadalmunk immunrendszerének erősítése, hogy a közösségek képesek legyenek a számukra kedvezőtlen politikai, társadalmi, gazdasági és hatalmi változások, és azok hatásainak kiküszöbölésére. Egy olyan erős, és igazságos magyar társadalomért dolgozunk, amiben a helyi közösségek képesek a közös cselekvésre, értékeik megvédésére, érdekeik képviseletére, és arra, hogy maguk hozzák meg a róluk szóló döntéseket. 

A Rendszerszint úgy gondolja, a helyi szinten kialakuló problémák gyakran csak tünetei a mindenkori társadalmunk aktuális állapotának, különálló mozaikok egy nagy képben. Ezért az ügyek tartós megoldásához rendszerszintű orvoslás szükséges.

Ezek érdekében a Rendszerszint igyekszik erősíteni a kohéziót az alulról szerveződő, helyi ügyeikért küzdő civil csoportok, az elégedetlen állampolgárok, és az intézményesült érdekérvényesítő szervezetek között, miközben velük együtt keresi a választ arra, hogy mi a tünetek valódi oka, mi a módja az állapot javításának.